Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

<<Από 50 έως 110 εκ ευρώ θα ξοδέψει η χώρα για το δημοψήφισμα της Κυριακής>>

 

Η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου υποστήριξε σήμερα πως το εν λόγο κόστος θα είναι λιγότερο από 100 εκατ για να περιορίσει το ποσό στα 50 εκατ ευρώ
Στα 110 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει το κόστος της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος.
Με δήλωση της πάντως στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου υποστήριξε σήμερα πως το εν λόγο κόστος θα είναι λιγότερο από 100 εκατ για να περιορίσει το ποσό στα 50 εκατ ευρώ.
Στην έκθεση του πάντως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που συνόδευε το νομοσχέδιο «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με την διενέργεια δημοψηφίσματος» σύμφωνα με το οποίο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα αναφέρει:
«Επι του κρατικού προϋπολογισμού προκαλείται δαπάνη, κατά το έτος διεξαγωγής δημοψηφίσματος, από την αντιμετώπιση του κόστους των σχετικών δαπανών ψηφοφορίας (εκτύπωση εκλογικού υλικού, αποζημιώσεις δικαστικών αντιπροσώπων και υπαλλήλων συναρμόδιων υπηρεσιών (ΥΠΕΣ, ΟΤΑ, ΕΛΑΣ κ.α). Η εν λόγο δαπάνη, η οποία εξαρτάται από τα πραγματικά γεγονότα και από την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, εκτιμάται ότι, θα ανέρχεται, κάθε φορά, στο ποσό των 110.000.000 ευρώ περίπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου