Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

<<Το δόγμα απάθειας του Καραμανλή στα SOS του ΔΝΤ>>


Κι όμως. Η περιπέτεια της χώρας στο τέλμα των μνημονίων δεν ξεκίνησε από το Καστελόριζο. Όπως αναφέρει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Τρόικα: Ο δρόμος προς την καταστροφή» ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, τα μηνύματα για τον εκτροχιασμό της οικονομίας είχαν φτάσει εγκαίρως.
Η κυβέρνηση Καραμανλή όμως προτίμησε να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να σπαταλά τον βίο της δεύτερης θητείας της μέρα μέρα, εβδομάδα εβδομάδα. Χωρίς να αντιδρά, αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις, αγνοώντας τις συστάσεις για τη λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να τραβήξουν την ελληνική οικονομία από το χείλος του γκρεμού.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» σε προδημοσίευση του νέου βιβλίου του Ιγνατίου «αν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει άλλοθι για το πώς χειρίστηκε την οικονομική κρίση, από το προεκλογικό "λεφτά υπάρχουν" μέχρι την πανηγυρική είσοδο στο Μνημόνιο και την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό του ΔΝΤ - Ευρωζώνης, το βιβλίο του Μ. Ιγνατίου αποκαλύπτει τη δραματική πορεία που είχε προηγηθεί. Εκεί που ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή έχει άλλοθι για την απόλυτη εγκατάλειψη της χώρας σε έναν κατηφορικό δρόμο προς την καταστροφή».
Στο ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζεται- με βάση τις αποκαλύψεις του βιβλίου- ότι για την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο: προσφεύγοντας σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, με εξαγγελίες για μείωση μισθών, επεδίωκε την ήττα της. Γιατί ήδη γνώριζε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας είχε ενεργοποιηθεί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου