Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

«Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου»

Παραθέτω δύο σημερινά (29.7.2015) σχόλια για τις «Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου» του Κύπριου Προέδρου Αναστασιάδη από τον βετεράνο δημοσιογράφο της Κύπρου και της Σημερινής στην Κύπρο, φίλτατο Σάββα Ιακωβίδη.
Τελικά εκείνος που εξευτελίζεται δίπλα του Αναστασιάδη είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναγκάζεται να προσπαθεί να διορθώνει τα λάθη του Αναστασιάδη. Ας παραιτηθεί να κρατήσει το κύρος του για το μέλλον ο άνθρωπος ως μέλος της διπλωματικής υπηρεσίας που ήταν για τόσα χρόνια.
Φανούλα Αργυρού.
«Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου»
Δεν μπορούμε πια να παρακολουθούμε τον λεκτικόν κατάρρουν του Προέδρου Αναστασιάδη. Ως άριστος μαθητής του μ. Γλ. Κληρίδη, λέγει στο εκάστοτε ακροατήριο ή συνομιλητές του αυτά που θα ήθελαν να ακούσουν. Απευθύνεται σε συναγερμικούς; Αμολά τον «πατριωτικό ορθολογισμό και τον διεκδικητικό ρεαλισμό». Μιλά σε συντρόφους; Ομνύει πίστη στις μετά πολλών δεσμεύσεων απορριφθείσες συγκλίσεις. Συναγελάζεται με μέλη του ΕΥΡΩΚΟ; Είναι διαπρύσιος κήρυκας της ευρωπαϊκών προδιαγραφών λύσης. Δίνει συνεντεύξεις σε τουρκικά Μέσα; Είναι ο μεγαλύτερος φίλος του Ερντογάν και του Νταβούτογλου. Όλα αυτά, μέχρι σε κάποιο βαθμό, είναι θεμιτά στην πολιτική.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όμως, δεν τα λέει απλώς, τα εννοεί. Όπως εννοεί να μας μπήξει ένα μεταλλαγμένο σχέδιο Ανάν, παρά τις κούφιες και φλύαρες διαβεβαιώσεις του περί του αντιθέτου. Γιατί; Διότι ουδέποτε το απέρριψε και αυτή είναι από το 2004 η μόνη και ισχύουσα ακόμα δέσμευσή του. Έτσι, μιλώντας στην τουρκική «Ντέιλι Σαμπάχ» εκστασιάστηκε ξανά και δήλωσε: «Το όνομα που επιθυμεί η καρδιά μου είναι ‘Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου’ (United States of Cyprus)». Γιατί δεν το έλεγε τόσα χρόνια και μας φλόμωσε με την τουρκοφρενή και τουρκογενή διζωνική; Το τραγικό είναι να νομίζει τώρα ότι… προσγέλασε του φίλου του, Ερντογάν. Τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα, δυστυχείς συνέλληνες..
Σ.Ι. (Σημερινή 29.7.2015)
«Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία»
Ο Ν. Αναστασιάδης φαίνεται ξανά πως δεν θυμάται τι συμφωνεί και τι λέγει. Ο κατοχικός Ακιντζί, σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι έγινε συζήτηση και για το όνομα του «νέου κράτους», για το οποίο μας μίλησε εύχαρις ο Ι. Κασουλίδης. Ο Κυβ. Εκπρόσωπος με δηλώσεις του διάψευσε ότι έγινε συζήτηση ή αναφορά. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην τουρκική «Ντέιλι Σαμπάχ», είπε: «Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχαμε με τον κ. Ακιντζί για το όνομα του κράτους, αναφέρθηκε το όνομα ‘Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία’, το οποίο δεν είναι αλήθεια. Το όνομα που επιθυμεί η καρδιά μου είναι «Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου» (United States of Cyprus)».
Εμείς πιστεύουμε τον Μουσταφά! Ο Ν. Αναστασιάδης προφανώς ξέχασε ή δεν θυμάται τι συμφώνησε με τον κατοχικό Έρογλου, στις 11/2/2014. Στην τέταρτη παράγραφο της Κοινής Δήλωσής τους, καταγράφονται τα εξής: «Η Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία θα προκύψει από τη λύση μετά την έγκρισή της σε χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα». Παραβλέπουμε το μέγιστο δεδομένο πως, ΠΟΥΘΕΝΑ αναφέρεται ότι η «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» θα είναι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μένουμε στην ονομασία. Ο Αναστασιάδης συμφώνησε με τον κατοχικό Έρογλου για την «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία». Τώρα του… ανάδοξε και προτιμά στην καρδιά του (!!!) τις Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου! Κύριε των δυνάμεων, αν ακόμα αγαπάς την Κύπρο μας, μεθ’ ημών γενού!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου