Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

<<ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ποιοι ΠΟΛΕΜΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ για 300 ΧΡΟΝΙΑ;>>

 

Oι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας!



Έχετε καταλάβει όσα συμβαίνουν και έχουν συμβεί εναντίον των Ελλήνων και της Ελλάδος τα τελευταία 300 χρόνια και ποιος τα δημιουργεί;
Έχετε καταλάβει τι έγινε με την επανάσταση του 1821; Πώς οι μεγάλες δυνάμεις βοήθησαν δήθεν για να διορίσουν τον βαυαρό Όθωνα, στην συνέχεια σκοτώνοντας τον Καποδίστρια στήνοντας το τραπεζικό καθεστός του Ροθτσάιλντ, περνώντας επίσημα τον θεσμό διακυβέρνησης για να έχουν την κηδεμονία του πλούτου τους για να τους κουμαντάρουν οικονομικά;
Έχετε καταλάβει την συνθήκη των Σεβρών το 1919 και πως δημιούργησαν τις συνθήκες καταστροφής και σφαγής του ελληνισμού της Ιωνίας;
Έχετε καταλάβει ότι η χρηματοδότηση των μπολσεβίκων και ή επανάσταση έγινε για να φύγει από την μέση ο Τσάρος και οι Ελληνες της Ρωσίας και να χρηματοδοτήσουν στην συνέχεια τον Κεμάλ με 10 εκ. χρυσά ρούβλια από τα Ελληνικά καταπιστεύματα για να τον βοηθήσουν στέλνοντας Τσετσένους για να σφάξουν τους Ελληνες της Ιωνίας!
Έχετε καταλάβει ότι επί Λένιν δεν επιτρεπόταν να μετακινηθεί άνθρωπος από την Σοβιετική Ένωση χωρίς την άδεια του καθεστώτος. Άρα για να φύγουν οι Τσετσένοι και να βρεθούν στην Ιωνία – Μικρά Ασία και να σφάξουν τους Ελληνες είναι ξεκάθαρο ότι τους έστειλαν οι μπολσεβίκοι.
Έχετε καταλάβει ότι με ελληνικό χρυσό (τράπεζα της Ανατολής) στήθηκε η Federal Bank της Αμερικής το 1913 και η σφαγή της Μ. Ασίας έγινε και για να σκεπαστεί η κλοπή των 7000 τόνων χρυσού;
Έχετε καταλάβει ότι με τον ίδιο χρυσό στήθηκε η τράπεζα HSBC στο αγγλικό Χόγκ – Κόγκ 1932;
Έχετε καταλάβει ότι με τα ίδια καταπιστεύματα στήθηκε και η ΒIS το 1932 στην Ελβετία;
Έχετε καταλάβει ότι το 1933 πτώχευσαν την Ελλάδα για 50 εκατομμύρια δολλάρια για να πάρουν ολοκληρωτικά τα καταπιστεύματα και τα εθνικά περουσιακά υπό την κηδεμονία τους;
Έχετε καταλάβει ότι από το 1948 όλοι οι ηγέτες της Ελλάδας διορίζονται από τους ίδιους τους “οικονομικούς εξοντωτές”, με αποτέλεσμα να φέρουν την οικονομία της στα μνημόνια με σκοπό την ολοκληρωτική εξόντωση των ελλήνων;
Εχετε καταλάβει ότι οι περισσότεροι έλληνες δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας και συνεχίζουν να αρνούνται να δεχτούν ότι όλα αυτά γίνονται για τον έλεγχο και τη εξόντωση;
Εχετε καταλάβει ότι οι περισσότεροι έλληνες δεν ξέρουν καν αληθινή ιστορία;  Ειδικά περί δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου!  Μαύρα μεσάνυχτα ! Μόνο για Δίστομο ξέρουν ! και αυτο οπως το θέλουν! Σας είπε ποτε κάνεις γιατι σκότωσαν οι Γερμανοί χωριάτες; ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΉΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Γιατί; Ούτε αυτό για την ώρα μπορούν να καταλάβουν! Νομίζουν οτι προωθούν κόμματα για να τους σώσουν! Αξιοι της μοίρας τους!
 Σύντομο μάθημα Ιστορίας 2 αιώνων
August 13, 2015
Συμβαίνουν παράδοξα γεγονότα από το 1960 (περίπου) που πρέπει να βάλουμε σε διαλεκτική σειρά για να ξέρουμε τελικά γιατί θα πεθάνουμε.
Μέρος 1ον: Διατί ελευθερώθηκε η Ελλάδα;
(α) Εν μέσω Ιεράς Συμμαχίας καθόλου φιλικό κλίμα για "απελευθερωτικές επαναστάσεις των λαών". Εξ ού και η συμβουλή του Καποδίστρια "δεν είναι ακόμη καιρός για την Επανάσταση".  Μέχρι το 1822. Μέτερνιχ και Castlereagh (υπουργοί εξωτερικών Αυστρίας και Αγγλίας) ήσαν εχθρικοί (τους λέμε ..."ανθέλληνες". Όχι, κοίταγαν τα συμφέροντα του κράτους των).
(β) Το 1822 ο παράγων "τύχη" επεμβαίνει. Ο Castlereagh αυτοκτονεί και αναλαμβάνει Υπουργός Εξωτερικών ο Κάννινγκ. Ο οποίος βλέπει τα συμφέροντα της Αγγλίας από διάφορο πρίσμα. Αναγέννηση του παλιού ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ. Διακύβευα: Η οδός της Αγγλίας προς τις Ινδίες.  Επικίνδυνη ανάπτυξης της Αιγύπτου όπου ο Μεχμέτ Αλής, πατέρας του Ιμπραήμ (σπουδαίου στρατηγού εκπαιδευθέντος από τους αξιωματικούς του Ναπολέοντος) θέλει να αντικαταστήσει τον Σουλτάνο.
(γ) Ο Κάνινγκ, μετά τις επιτυχίες του Ιμπραήμ που είχε ουσιαστικά καταπνίξει την επανάσταση (φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους), μετά την διαδοθείσα φήμη ότι σκόπευε να εξανδραποδίσει τους Πελοπονήσιους και να τους αντικαταστήσει με φελάχους από την Αίγυπτο, διαβλέπει τον μεγάλο κίνδυνο για την Αγγλία δηλαδή να αποκλεισθεί η οδός στις Ινδίες και αποφασίζει να δράσει. Εξ ού η Ναυμαχία του Ναβαρίνου η οποία εξολόθρευσε τον ΤουρκοΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ στόλο. Αλλά παράλληλα ενισχύει τον ελληνικό αγώνα με την εξουδετέρωση του Ιμπραήμ χάρη στη επέμβαση του Γάλλου Μαιζώνος με γαλλικό άγημα στη Πελοπόννησο. (Όλα αυτά, όχι από "φιλελληνισμό" αλλά για να εξασφαλισθεί η οδός στις Ινδίες.)
(δ) Έτσι ελευθερώθηκε η Ελλάς χάρις στην επιτυχία των Ρώσων εναντίον της Τουρκίας και στην Συνθήκη της Αδριανουπόλεως όπου ο Τσάρος επέβαλε την ΠΛΗΡΗ απελευθέρωση της Ελλάδος (εν αντιθέσει προς τους Άγγλους οι οποίοι μας ήθελαν φόρου υποτελείς στον Τούρκο).  Οι Άγγλοι μετά μερικούς μήνες εδραίωσαν την κατάσταση με την Συνθήκη του Λονδίνου, όρισαν βασιλέα της εκλογής τους, δολοφόνησαν τον Καποδίστρια για να εξασφαλίσουν ΚΑΘΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. 
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Γράφω στο βιβλίο μου “Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΠΑΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ”, Τόμος 2 σελ. 263 (βλ. www.fondationkaloy.com) : "Από την στιγμήν αυτήν, χάρη και μόνο στην διορατικότητα και βούληση του Κάνινγκ, η σύσταση του Βασιλείου της Ελλάδος θα περιέχει εντέχνως αλλά και εσαεί, ΜΙΑΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΡΗΤΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ (με την νομική έννοια του όρου) για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Αγγλίας. Άλλως, η Ελλάς, δεν θα είχεν επευθερωθει. Την ρήτρα αυτήν  δουλείας (servitude) η Αγγλία θα χρησιμοποιεί συνεχώς μέχρι το 1946 όταν το Δόγμα Τρούμαν θα μεταβιβάσει τα έννομα αυτά δικαιώματα δουλείας στις ΗΠΑ" (βλ αυτόθι ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ σελ. 245-286)
Μέρος 2ον ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΗΜΕΡΑ
Ανοίγω την σκηνή του θεάτρου από το 1853. Ο Τσάρος Νικόλαος Α και ο Βρετανός Πρέσβης "συζητούν" στην ΄Πετρούπολη. Συμπέρασμα της “συζήτησης":
"Δεν θα επιτρέψουμε πότε ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ή η Ελλάδα να καταστεί ισχυρό κράτος". Κρατήστε το αυτο καλά στην  μνήμη.
Υπό το πνεύμα που περιεγράφη με ΟΛΑ τα ανωτέρω, ο αναγνώστης θα μπορέσει να αντιληφθεί καλύτερα την λογική της ροής των ιστορικών γεγονότων έκτοτε (και μέχρι σήμερα). Θα αντιληφθεί διατί η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου (με το τεκνον της Ρωσίας Βουλγαρίαν να εξασφαλίζει διέξοδο στο Αιγαίον και, συνεπώς, στην Ανατολική Μεσόγειο) ανετράπη. 
- ΔΙΑΤΙ ο Κάϊζερ ετοίμασε την δολοφονία του Γεωργίου Α ώστε να αναλάβει τον ελληνικό θρόνο ο σύζυγος της αδελφής του Κωνσταντίνος, 
- ΔΙΑΤΙ η διορατικότης του Βενιζέλου εξεματελλεύθη την ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ υπέρ της Ελλάδος και, κατά τους Βαλκανικούς πολέμους προήλασε πέραν της Θεσσαλονίκης φθάνοντας τελικώς στην Συνθήκη των Σεβρών. 
- ΔΙΑΤΙ η διένεξης Κωνσταντίνου-Βενιζέλου και ο Διχασμός ήταν αποτέλεσμα της λογικής του Ανατολικού Ζητήματος και ο Βενιζέλος έφθασε την Ελλάδα μέχρι Τσατάλτζας ώστε η λωρίς κατά μήκος της Αιγαιακής ακτής να δοθεί στην Ελλάδα. 
- ΔΙΑΤΙ η διένεξης με την εγκατάλειψη του Βενιζέλου από τον ελληνικό λαό (είχε στην τσέπη την Συνθήκη των Σεβρών στην Gare de Lyon όταν Έλληνες αξιωματικοί επεχείρησαν να τον δολοφονήσουν) κλόνισε την πεποίθηση της Αγγλίας στο να μπορεί να βασισθεί στην Ελλάδα (ως ισχυρίζετο μέχρι τότε ο Λόϋδ Τζώρτζ) χάρη στην προρρηθεισαν "ρήτρα της δουλείας". 
- ΔΙΑΤΙ η Αγγλία οργίσθη με την επάνοδο του Κωνσταντίνου και συνετέλεσε στην Μικρασιατική καταστροφή. 
- ΔΙΑΤΙ οι Σύμμαχοι δεν εβοήθησαν κατά τον ..."συνωστισμό" στην παραλία της Σμύρνης. 
- ΔΙΑΤΙ η Συνθήκη της Λωζάννης ενεπιστεύθη τα ζωτικής σημασίας Δαρδανέλια στην Τουρκία ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ .κ.ο.κ.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Μέρος 3ον 
Και φθάνουμε στα σημερινά γεγονότα τα μετά WWII για να παρακολουθήσουμε την αναγκαστική εξέλιξη της ιδιας Λογικής, της ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ.  Παραλείπω την λογική της Συνθήκης της Γιάλτας την οποίαν ο Στάλιν εσεβάσθη κατά γράμμα.  Παραλείπω το ΔΙΑΤΙ της Αμερικανικής επεμβάσεως κατά τον λεγόμενο "εμφύλιο" που εκήρυξαν οι κομμουνιστές πιστεύοντας (ηλιθιως) στο "τετελεσμένο γεγονός" της κατακτήσεως της Ελλάδος (και, συνεπώς στο άνοιγμα της Ρωσίας προς την Ανατολική Μεσόγειο) -- όλα αυτά είναι ευκόλως κατανοοούμενα σύμφωνα με τα προρρηθέντα.  
Θα φθάσουμε λοιπόν τώρα αναπτύσσοντες την εσαεί ομοίαν ΛΟΓΙΚΗΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ στα γεγονότα μετά το 1953 - μέχρι  την σημερινή, ανάλογη της Μικρασιατικής, καταστροφή (την οποίαν, επαναλαμβάνω, είχα ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ήδη το 1984 στο βιβλίο μου Ο Μαρξιστικός Μύθος [όχι  (προς θεού) διότι είμαι "προφήτης" αλλά διότι, ως διδάκτωρ φιλοσοφίας, ακολουθώ την Πλατωνικήν μέθοδο του "λογικώς ζητείν", δηλ. την ανιούσαν και κατιούσαν διαλεκτικήν).
Φθάνουμε λοιπόν το 1953 όπου ένας μεγάλος ΕΛΛΗΝ πολιτικός, ο Σπύρος Μαρκεζίνης, αρχίζει με την υποτίμηση της δραχμής την προσεχή συνεχή πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Η πρόοδος συνεχίζεται μέχρι το 1973. Κάθε χρόνο, κατά μέσον όρον, άνοδος ΑΕΠ 8%, ιδιωτικών επενδύσεων 10%, δημόσιο χρέος μόλι 25%!  Η Ελλάς ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μετά την Ιαπωνία.  Όλοι μιλούν για το "ελληνικό οικονομικό θαύμα" - τα έχουμε πει αυτά. 
'Ελα ομως που σηκώσαμε πολύ κεφάλι και ανάστημα ώστε να έχουμε ξεχάσει την προρρηθείσαν "ρήτραν δουλείας"!  Θέλουν οι Αμερικανοί (νόμιμοι διάδοχοι της Αγγλίας!) διευκολύνσεις στον πόλεμο του Ισραηλ, εμεις, αγέρωχοι, την αρνουμεθα.  Στέλνουν βοήθεια μεσω Θεσσαλονίκης στην μεγάλης σημασίας βάση τους στο Κόσσοβο εμεις αγερωχότεροι, την αρνούμεθα.  Οπότε οι Αμερικανοί απεφάσισαν να τελειώνουν. Συνηθως, κατά διπλωματική  μέθοδον, οι "ξένες ΔΥΝΑΜΕΙΣ" τελειώνουν όπως και ο Μαρδόνιος. Με Έλληνες εφιάλτες. Με Έλληνες δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, με Έλληνα τον Γεώργιο Α, με Έλληνες τον Μεταξά κλπ, κλπ.  
Εδώ τωρα ο Έλλην ήταν έτοιμος και τελείως μελετημένος. Ελέγετο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. 'Οταν ήρθε (τον έφερε ο Καραμανλής , αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) ανοιξε την καρδιά του στον πατέρα του ο οποίος είπε σε φιλο του "Αλλίμονο στη  Ελλάδα αν την  κυβερνήσει ο Ανδρέας". Και έιπε και κάτι άλλο ακόμη "ο Ανδρέας γνώσεις έχει αλλά γνώση δεν έχει". Εν τούτοις ο Ανδρέας και μυαλό είχε και γνώση. Ευφυής, ήξερε πώς θα εκτελούσε την αποστολή που ανέλαβε. Εχρειάζετο πρώτα αφθονο χρήμα το οποίο αφειδώς του εδόθη.  Μόλις ανέλαβε την εξουσία, το χρέος ήταν 28% του ΑΕΠ.  Εντός ΤΡΙΕΤΙΑΣ το ανέβασε στο 85%.  Τα δανεικά τα εμοίραζε για να αγοράζουν καταναλωτικά αγαθά οι..."μη προνομιούχοι". Έδωσε και σύνταξη σε 180,000 ..."αντιστασιακούς" σύμφωνα με σημειώματα από τις Κλαδικές του κόμματος (με αυτό ΕΞΗΣΦΑΛΙΖΕ 300,000 ΨΗΦΟΥΣ, μονοκούκι).  Ο ίδιος είπε στον υπουργό του Αρσένη "κανείς δεν θα ξέρει ότι είναι δανεικά". Ταυτοχρόνως ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ. Όλα τα αγοραζόμενα εισαγόμενα, πληρώνονταν με νέα δανεια. Φάτε σκύλοι αλέστε,  όπως λέει ο ευφυης ελληνικός λαός.  Ο γνωστός δημοσιογράφος Κ. Κόλμερ του λέγει "έτσι όπως πάμε κ. Πρόεδρε, θα χρεοκοπήσουμε".  Απτόητος ο Ανδρεας (μεγάλος οικονομολόγος) απαντά "το ξέρω ότι θα χρεοκοπήσουμε αλλά μέχρι τότε έγώ θα έχω πεθάνει".  Όπερ και εγένετο! Κια μαζί με αυτόν η ΕΛΛΑΣ.
Όποιος δεν το ξέρει αυτό το μάθημα, αν είναι απλός πολίτης δεν πειράζει. Αλλά αν δεν το ξέρει ένας ψηφοφόρος ή ένας πολιτικός "ανήρ" (σαν αυτούς που παράγει η ελληνική γη), τότε πειράζει πολύ. Τι γίνεται; Φτάνουμε στη σημερινή κατασταση της απελπισίας και της τελειοτικής καταστροφής του Έθνους.
Από την Γενεύη  με αγάπη, 
Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος, Ph.D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου