Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

<<Γιατί οι τουρίστες εξακολουθούν να επισκέπτονται την Ελλάδα και αποφεύγουν την Τουρκία;>>

Ακόμη και οι Τούρκοι συρρέουν για διακοπές στην Ελλάδα, όπου το κόστος ζωής έχει μειωθεί κατακόρυφα
Ακόμη και Τούρκοι συρρέουν για διακοπές στην Ελλάδα, όπου το κόστος ζωής έχει μειωθεί δραματικά σε σύγκριση με την πατρίδα τους αναφέρει σε ειδική ανάλυση το Bloomberg.
Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες, ιστορικά εχθροί αλλά μοιράζονται τα ίδια καταγάλανα νερά του Αιγαίου, νόστιμο φαγητό και πολλά αρχαία, ενώ και οι δύο χώρες έχουν αναπτυχθεί στον τουρισμό.
Ωστόσο η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας αποδείχθηκε ότι δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την προσέλκυση επισκεπτών, η εγγύτητα της Τουρκίας με την ΣΥΡΙΖΑ και ο κίνδυνος τυφλής βίας έχουν αλλάξει τις τουριστικές ροές.
Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά για την Ελλάδα πριν ξεκινήσει το  καλοκαίρι, ενώ με τα capital controls  η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ο Ιούλιος του 2015 αποδείχθηκε ότι ήταν μήνας ρεκόρ για τις αφίξεις τουριστών.
Μόλις μερικά μίλια ανατολικά των ελληνικών νησιών βρίσκεται η Τουρκία, όπου η οικονομία αναπτύσσεται αλλά η τουριστική βιομηχανία έχει πληγεί.
Ο αριθμός των τουριστών που κατέφθαναν στα τουρκικά αεροδρόμια άρχισε να υποχωρεί τον Απρίλιο, ενώ μετά την κλιμάκωση της βίας, με αποκορύφωμα την επίθεση της Τετάρτης στο Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης, ο τουρισμός επλήγει ακόμη περισσότερο.
Η Τουρκία χρησιμοποιείται ως ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Ρώσους.
Λόγω της υποτίμησης του ρουβλίου η Τουρκία θεωρείται ακριβώς προορισμός.
Οι τουρίστες που φθάνουν από τη Ρωσία υποχώρησαν κατά 24%  στο α΄ 6μηνο του 2015 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ακόμη και οι Τούρκοι συρρέουν για διακοπές στην Ελλάδα, όπου το κόστος ζωής έχει μειωθεί κατακόρυφα σε σύγκριση με την πατρίδα τους.
Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία κατατάσσεται έκτη μεταξύ των τουριστών στην Ελλάδα με 831.113 επισκέπτες το 2013, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.
Αυτό είναι +38% άλμα από το προηγούμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου