Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

<<Η ‘’Δίκαιη κοινωνία του Χρύσανθου>>

Ο Πρόεδρος Νίκος Χρύσανθου* Αναστασιάδης μετά από 3 χρόνια στην εξουσία αφού διάλυσε την οικονομία, την Κεντρική Τράπεζα και την Γενική εισαγγελία για να μην τιμωρηθούν όλοι οι κλέφτες φίλοι και συνεργάτες του, σέρνει τώρα στις φυλακές φτωχούς οικογενειάρχες θύματα της κυπριακή μπανανιας.  
Η πολιτεία έδειξε για ακόμη μια φορά το σκληρό της πρόσωπο σε ανθρώπους που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Ανθρώπους που «χτυπήθηκαν» από την οικονομική κρίση και μετά δυσκολίας καταφέρνουν να καλύψουν τις ανάγκες τους για επιβίωση.

Πριν ακόμη προλάβουν καλά – καλά να αποφυλακιστούν οι περίπου 35 οικογενειάρχες βιοπαλαιστές από τις Κεντρικές Φυλακές για οφειλές χρεών, το κράτος έστειλε στο κελί άλλους έξι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, ακόμη έξι βιοπαλαιστές πέρασαν την τελευταία εβδομάδα την πύλη των Κεντρικών Φυλακών για παρόμοιες υποθέσεις. Πίσω από αυτούς τους ανθρώπους κρύβεται και μία δραματική ιστορία. 
Ενδεικτικό παράδειγμα, ένας 26χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος έμεινε άνεργος και τους τελευταίους μήνες αδυνατούσε να πληρώσει τη δόση του δανείου του με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές βάσει δικαστικού εντάλματος. Ο 26χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες μας, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας είχε φθάσει στα όρια απόγνωσης και αποπειράθηκε δύο φορές να θέσει τέρμα στη ζωή του.
Η δύσκολη οικονομική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να πληρώσει τα 1.400 ευρώ που είναι ο διακανονισμός για αποφυλάκιση του. Συγγενείς και φίλοι, που βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας του κάνουν ότι είναι δυνατό για να μαζέψουν το χρηματικό ποσό ώστε να επιστρέψει ο 26χρονος στη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του.
Περιμένει τη σύνταξη της μητέρας του...
Μία άλλη τραγική ιστορία «κρύβεται» πίσω από έναν άλλο φυλακισθέντα για υπόθεση χρεών. Πρόκειται για έναν 43χρονο, ο οποίος περιμένει διακαώς την σύνταξη της ηλικιωμένης μητέρας του για να μπορέσει να πληρώσει το ποσό των 300 ευρώ ώστε να βγει από τις φυλακές.
Κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ιδιαίτερη γι’ αυτό και η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών συνεχίζει τις προσπάθειες της ώστε να μαζευτούν τα απαραίτητα χρήματα από εθελοντές, ανθρώπους που από το υστέρημα τους θα αποδείξουν τι εστί ανθρωπιά. Άλλωστε το έχουν ξανακάνει. 

·         Το Χρύσανθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Αναστασιάδης στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές το 1999 για να παραπλανεί του ανυποψίαστους πολίτες και να θησαυρίζει σε βάρος τους
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου