Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

<<Βγενόπουλος και παραμύθια της Χαλιμάς>>

Διαβάστε πιο κάτω δημοσίευμα που αφορά τον Βγενόπουλο και την Focus. Όπως έχω γράψει και παλιότερα, όσο και να ανακαλύπτουν στοιχεία σε βάρος του πρώην αφεντικού της Λαϊκής Τράπεζας δεν πρόκειται να πληρώσει γιατί απλά κρατά πολιτικούς και δικαστικούς στην Κύπρο από τα ά……δια αφού έβρισκε πάντα τρόπο να τους λαδώνει και να κρατά και στοιχεία σε βάρος τους. Όλοι αυτοί οι απατεώνες θα πρέπει να πάψουν να μας εμπαίζουν. Δυστυχώς την δικαιοσύνη μόνο ο απελπισμένος πολίτης με τα ίδια του τα χέρια μπορεί να την αποδώσει.

Όμηρος Αλεξάνδρου


<<Μετά από δύο χρόνια εντατικών ερευνών και ανακρίσεων η έρευνα για τις  μυστηριώδεις τραπεζικές μεταφορές, φαίνεται να στοιχειοθετείται, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στα χέρια τους στοιχεία και αποδείξεις, που συνδέουν την ναυτιλιακή εταιρεία «Focus Maritime», του Μιχάλη Ζολώτα, με τον πρώην ισχυρό άντρα της Marfin Laiki, Ανδρέα Βγενόπουλο.

Τα ευρήματα των αστυνομικών ανακριτών και ξένων εμπειρογνωμόνων καταγράφονται σε πολυσέλιδη έκθεση, η οποία παραδόθηκε στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Τον Ιούλιο του 2007,  η εταιρία του Ζολότα «Focus Maritime» με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ  κατέβαλε € 1εκ σε τραπεζικό λογαριασμό που ελέγχεται από τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου, δύο μήνες αφότου είχε παραιτηθεί από τη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Ο Χριστοδούλου είχε εγκρίνει την πώληση του μεριδίου της HSBC στη Marfin Laiki, στον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους - δίνοντας ουσιαστικά τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας στον Βγενόπουλο.

Η Πληρωμή  του € 1εκ  στην Focus, είχε καταβληθεί στο λογαριασμό της εταιρείας της κόρης του Χριστοδούλου, «AC Christodoulou Consultants».

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον δικαστηρίου, ο κύριος Χριστοδούλου δικαιολόγησε τη μεταφορά του ποσού, αναφέροντας ότι αυτό καταβλήθηκε ως προκαταβολή για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για διάστημα 10 ετών.

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί 
Αν και η έκθεση των ερευνητών δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ανώνυμη πηγή, ανέφερε στον «Πολίτη», ότι το έγγραφο καταρρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς του Χριστόδουλου Χριστοδούλου. «Πίσω από την Focus ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος και τα χρήματα που δόθηκαν ήταν για εκείνον», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα, η ίδια πηγή.

Η εφημερίδα, αποκαλύπτει μια ανέκδοτη έκθεση που περιλαμβάνεται στην έρευνα, στην οποία αναφέρεται ότι η  Marfin Laiki, είχε στείλει προειδοποιητικές επιστολές σε έναν πιστωτή, με ληξιπρόθεσμες οφειλές ενός μικρού δανείου ύψους € 3.000 έως € 4.000.

Ο ίδιος ο Βγενόπουλος έκανε ένα τηλεφώνημα στο ανώνυμο πιστωτή, Κύπριο υπήκοο, τον οποίο διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά «εμείς φροντίζουμε τους συνεργάτες μας». Αργότερα, το δάνειο εξοφλήθηκε ολοσχερώς από την Focus Maritime.

Ο Βγενόπουλος έχει ήδη παραδεχθεί ότι συνάντησε τον  Ζολώτα μερικές φορές, αφού και οι δύο ήσαν συν-διευθυντές ορισμένων εταιρειών, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι διατηρούσε στενές σχέσεις μαζί του.>>


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου