Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

<<Βαρουφάκης: Δεν έπρεπε να υπογραφεί η συμφωνία – Το καράβι θα πέσει πάλι στα βράχια>>

Με τον Σίσυφο παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπ. Οικονομικών
Στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και το όραμά του αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο αυτραλιανό ραδιόφωνο ABC ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επέκρινε τη στάση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, παρομοιάζοντάς τον μάλιστα με τον Σίσυφο.
Ειδικότερα, ο Γ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την προεκλογική καμπάνια «λυπηρή και άκαρπη» και πρόσθεσε ότι θα παραμείνει πολιτικά ενεργός, «περισσότερο ίσως απ' ό,τι τώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ώστε να στήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο.
Όπως ανέφερε, «πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα».
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι το κόμμα και ο ηγέτης που στήριξε άλλαξαν τελείως ρότα, υιοθετώντας «μια πολιτική χωρίς λογική».
Μάλιστα, παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο, που σπρώχνει συνέχει την πέτρα στην κορυφή του λόφου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο, «γιατί εγώ απλώς θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».
Όσον αφορά τη συμφωνία που υπεγράφη με τους πιστωτές της χώρας τόνισε ότι δεν έπρεπε να υπογραφεί, διότι «σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει πάλι στα βράχια».
Ερωτηθείς σχετικά με το νέο κόμμα που σχημάτισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη Λαϊκή Ενότητα, σημείωσε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν, αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου