Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

<<Οι μετανάστες από την Αφρική απειλούν το βιοτικό επίπεδο της ΕΕ και την κοινωνική της δομή>>

"Aυτό δεν είναι μια βιώσιμη κατάσταση"
Η ΕΕ δεν έχει την δυνατότητα να δεχθεί τους εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν μια νέα ζωή, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ph. Hammond, τονίζοντας μάλιστα ότι οι μετανάστες από την Αφρική απειλούν το βιοτικό επίπεδο της ΕΕ και την κοινωνική της δομή.
Σημειώνεται ότι η αναφορά τους έγινε αφορούσε τις δηλώσεις του κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Σιγκαπούρη, σχετικά με τις προσπάθειες των προσφύγων που φεύγουν από Μέση Ανατολή και  Αφρική για εγκατασταθούν στην ΕΕ και μερίδα αυτών προσπαθούν να περάσουν στην Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία.
Ο ίδιος υπογράμμισε στην BBC TV «πρέπει να μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ουσιαστικά, καθιστώντας δυνατό να επιστρέψουν αυτοί που δεν δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο πίσω στις χώρες προέλευσής τους».
Όπως είπε, βάσει των κανονισμών της ΕΕ οι μετανάστες είναι "σχεδόν σίγουροι" ότι δεν θα αναγκαστούν ποτέ να επιστρέψουν στην χώρα προέλευσής τους.
Κατά τον ίδιο, «αυτό δεν είναι μια βιώσιμη κατάσταση, επειδή η Ευρώπη δεν μπορεί να προστατευθεί και να διατηρήσει το βιοτικό της επίπεδο και την κοινωνική της δομή, αν πρέπει να απορροφήσει εκατομμύρια μετανάστες από την Αφρική».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου