Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

<<Ο Χρυσάνθου ο ‘’εκσυγχρονιστής’’>>

Του Όμηρου Αλεξάνδρου

Πάνε περισσότερο από 3 μήνες από τότε που έχω  να επικοινωνήσω μαζί σας. Στο διάστημα αυτό προβληματίστηκα ιδιαίτερα αν πρέπει να συνεχίσω να προσπαθώ χωρίς αποτέλεσμα να αφυπνίσω μια κοινωνία βυθισμένη στη ιδιοτέλεια, τον τομαρισμό και τον οχαδερφισμό. Πολλοί με απεκάλεσαν Δον Κιχώτη, Σπάρτακο, συναισθηματικό, ρομαντικό ακόμη και τρελό, επειδή για 15 χρόνια τώρα προσπαθώ να προστατεύσω με κάθε μέσο και τρόπο τον απλό άνθρωπο και τον τόπο από την ασυδοσία του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, και να πείσω τον Κυπριακό Λαό ότι ο μεγαλύτερος του εχθρός, εκτός από τον εαυτό του, δεν είναι οι ξένοι αλλά η ελεεινή κομματοκρατία και οι διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες που την συναποτελούν.   

Ναι, είμαι ‘’τρελός’’ και αποφάσισα να επανέλθω και να συνεχίσω γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σωθούμε. Μέσα στην σημερινή κατάντια του ελληνισμού, δεν έχω παρά να χαιρετίζω τους τρελούς, τους απροσάρμοστους, τους επαναστάτες, τους ταραχοποιούς, τους στρογγυλούς πασσάλους σε τετράγωνες τρύπες. Αυτούς που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, αυτούς που δεν αγαπούν τους κανόνες και κυρίως δεν σέβονται το ελεεινό κατεστημένο. Μπορεί κανείς να επαναλάβει τα λεγόμενά τους, να διαφωνήσει μαζί τους, να τους δοξάσει ή να τους δαιμονοποιήσει, αλλά το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να κάνει είναι να τους αγνοήσει. Γιατί αυτοί στο τέλος αλλάζουν τα πράγματα, σπρώχνουν μπροστά τους έλληνες. Ενώ κάποιοι τους βλέπουν σαν τρελούς, άλλοι τους βλέπουν σαν ανιδιοτελείς πατριώτες. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που τελικά το κατορθώνουν. 

Επειδή πάντα πίστευα και πιστεύω έντονα ότι το σημερινό πολιτικό κατεστημένο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της πατρίδας μου, θα αρχίσω από αυτό με αφορμή τρείς νέους διορισμούς ημετέρων από τον Πρόεδρο Νίκο Χρύσανθου* Αναστασιάδη (ΝΧΑ) .

Παναγιώτης Αντωνίου: O κύριος Αντωνίου που διορίστηκε πρόσφατα στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ( ΕΔΗ), ήταν πρώην Γενικός Διευθυντής του κόμματος του Προέδρου, του ΔΗ.ΣΥ. Με την ανάληψη  της Προεδρίας από τον κύριο Νίκο Χρύσανθου* Αναστασιάδη (ΝΧΑ) τον διόρισε στην θέση του Διευθυντή του Γραφείου Του Προέδρου. Τον Φεβρουάριο του 2015 τον έπαυσε φορτώνοντας του τις δικές του ευθύνες και ματσαράγκες στο σκάνδαλο του συμβολαίου της Διοιηκητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυτάλλας Γιωρκάτζη που ο ίδιος διόρισε. Από πληροφορίες που έχω όταν ο Πρόεδρος έπαυε τον κύριο Αντωνίου του υποσχέθηκε από τότε ότι θα τον διόριζε στην ΕΔΗ όπως και έγινε, για να μην μείνει άνεργος και να έχει τα ίδια οφέλη. Ανίκανος τότε ‘’ικανότατος’’ και επιλέξιμος τώρα.

Τίμης Ευθυμίου : O κύριος Ευθυμίου διορίστηκε προχθές Επίτροπος στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ). Είχε διατελέσει παλαιότερα  βουλευτής του κόμματος του Προέδρου και 2-3 μήνες πριν λήξει η θητεία του, και βλέποντας ότι δεν επρόκειτο να επανεκλεγεί,  παραιτήθηκε με βολές εναντίον του τότε προέδρου του ΔΗ. ΣΥ,  ΝΧΑ. Επί θητείας του Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου διορίστηκε Υπουργός Γεωργίας και τούτο γιατί ο ίδιος και η οικογένεια του δούλεψε για την εκλογή του Τάσου. Η προσφιλής τακτική του Τάσου ήταν να διορίζει η/και να χρησιμοποιεί δυσαρεστημένα στελέχη του ΔΗ.ΣΥ για να τον διασπάσει (π.χ Ρίκκος Ερωτοκρίτου, Δημήτρης Συλλούρης και πολλοί άλλοι). Ο κύριος Ευθυμίου χαρακτηρίστηκε ως ο πλέον αποτυχημένος Υπουργός του Τάσου τον οποίο και κατσάδιαζε συνεχώς μέχρι που τον έπαυσε, αφού προηγουμένως, σκόπιμα τον άφησε να συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που θα του επέτρεπε να λαμβάνει σύνταξη Υπουργού. Έκτοτε ο κύριος Ευθυμίου παρέμεινε άνεργος μέχρι που αναγκάστηκε να στηρίξει την εκλογή του κυρίου Χρύσανθου και να επιβραβευθεί ανάλογα.

Ανδρέας Ευαγγέλου: O κύριος Ευαγγέλου που διορίσθηκε Βοηθός Επίτροπος ΚΟΑΠ είναι στέλεχος του ΔΗ.ΣΥ και πρώην Δήμαρχος Παραλιμνίου με την στήριξη του κόμματος. Εμεινε άνεργος μετά την μη επανεκλογή του ως Δημάρχου αλλά επειδή και αυτός όπως και οι προηγούμενοι δύο, δούλεψε για την εκλογή ΝΧΑ στην Προεδρία, κρίθηκε ‘’ικανότατος’’ και συνεπώς  έπρεπε να βολευτεί και αυτός.

Οι πιο πάνω άστοχοι διορισμοί έρχονται να συμπληρώσουν τους επίσης άστοχους διορισμούς της Χρυσάλλας Γιωρκάζη και Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην Κεντρική Τράπεζα και την Γενική Εισαγγελία αντίστοιχα με αποτέλεσμα, οι πιο πάνω κρίσιμοι για την λειτουργία του κράτους θεσμοί, να υπολειτουργούν με όλες της συνεπακόλουθες συνέπειες για τον τόπο .

Ο κύριος Χρύσανθου που υποσχέθηκε προεκλογικά ανανέωση και εκσυγχρονισμό του κράτους αποδεικνύεται ο πλέον υποκριτής, ανεπαρκής και αναξιόπιστος Πρόεδρος στα χρονικά του Κυπριακού Κράτους. Προσωπικά ακόμη πριν εκδηλώσει την προδιαγραφόμενη υποψηφιότητα του για Πρόεδρος, είχα πολλές φορές προειδοποιήσει ότι ο ΝΧΑ δεν είναι ο πρόεδρος που χρειάζεται μια χώρα για να βγει από την καταστροφή που ο ίδιος και οι όμοιοι του την έχουν οδηγήσει. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα. Ο ΝΧΑ ενέπαιξε όσο κανένας άλλος πολιτικός τον ανώριμο πολιτικά κυπριακό λαό και εκμεταλλευόμενος την ανασφάλεια και τον φόβο που του δημιούργησε η διακυβέρνηση του ανίκανου και ανεκδιήγητου Χριστόφια, άρπαξε την εξουσία και από τότε μας προκαλεί με την στάση και συμπεριφορά του.

Οι διορισμοί των 'άριστων των αρίστων' συνεχίζονται από τον Πρόεδρο. Γι' άλλη μια φορά ο ΝΧΑ συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ και όχι σαν πρόεδρος του κράτους. Συνεχίζει να διορίζει συνταξιούχους, ανέργους και άλλους κομματικούς και φίλους, φαίνεται δε να μπέρδεψε τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό με την ανακύκλωση.

Η πολιτική ανωριμότητα, η ιδιοτέλεια και ο αρρωστημένος κομματικός πατριωτισμός αυτού του λαού με έχει πολλές φορές απογοητεύσει σε σημείο που σκέφτηκα πολλές φορές να σταματήσω να γράφω. Εξέλεξε πρόεδρο του κράτους έναν διεφθαρμένο πολιτικάντη τη στιγμή που έπρεπε να απαιτήσει από την χειραγωγημένη και πουλημένη Κυπριακή Δικαιοσύνη να τον κλείσει στην φυλακή για το ρόλο που έπαιξε στο έγκλημα του χρηματιστηρίου καθώς επίσης και για δημοσιεύματα που τον φέρουν να εμπλέκεται στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, από τα οποία ο ίδιος και το στενό  του περιβάλλον απεκόμισε τεράστια χρηματικά ποσά, έλεος πια….

Και αφού ο Αναστασιάδης αντί να βρίσκεται στην φυλακή ο λαός αποφάσισε να το κάνει ηγέτη του, θα εισπράξει δυστυχώς σύντομα το κόστος της κάκιστης επιλογής του. Αν οι  επερχόμενες εξώσεις πολιτών από τα σπίτια τους και το άρον άρον κλείσιμο του κυπριακού σε βάρος των δικαίων του λαού, δεν τον συνεφέρουν τότε πραγματικά θα αποδειχθώ πολύ τρελός που πίστευα τόσα χρόνια ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.

Όμηρος Αλεξάνδρου
* Το Χρύσανθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο τότε πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ Νίκος Αναστασιάδης στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές το 1999-2000 για να ξεγελά και να εξαπατά τους πολίτες και να θησαυρίζει σε βάρος τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου