Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

<<Στο τεντωμένο σκοινί της εξουσίας περπατά o Tσίπρας - Κίνδυνος αποτυχίας μεταρρυθμίσεων>>

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευθεί για την υλοποίηση φιλικά προσκείμενων προς τις αγορές μεταρρυθμίσεων, υπό την αυστηρή πάντα εποπτεία των δανειστών
Στο... τεντωμένο σκοινί της εξουσίας περπατά πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την... κωλοτούμπα του καλοκαιριού και την απόφασή του να υπογράψει τελικά το τρίτο μνημόνιο της Ελλάδας.
Όπως επισημαίνουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, απαλλαγμένος πλέον από τις κωλοτούμπες του Ιουλίου και του Αυγούστου, ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται πλέον πως είναι να κάθεσαι στην... καυτή καρέκλα του πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευθεί για την υλοποίηση φιλικά προσκείμενων προς τις αγορές μεταρρυθμίσεων, υπό την αυστηρή πάντα εποπτεία των δανειστών.
Όλοι μιλούν για... μετενσάρκωση του Έλληνα πρωθυπουργού, την ώρα που εκείνος επιχειρεί για πρώτη φορά να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Το στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να αποδείξει ότι ταυτόχρονα είναι πατριώτης και με άκρως ευρωπαϊκή συνείδηση.
Αμέσως μόλις οι μεταρρυθμίσεις λάβουν τη μορφή εφαρμοστικών νόμων τις επόμενες εβδομάδες, τότε θα έρθει η ώρα όχι μόνο για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους υπουργούς του, να βρεθούν αντιμέτωποι με τα κατεστημένα συμφέροντα.
Για παράδειγμα, για αρκετούς ακτιβιστές του ΣΥΡΙΖΑ, η ευρεία αποδοχή που χαίρει από τους Ευρωπαίους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονονομικών, Γ. Χουλιαράκης, μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλο πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα.
Εάν ο Γ. Χουλιαράκης αποτελέσει στόχο ή θύμα της κριτικής των ακτιβιστών του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα τεθεί υπό νέο γύρο αμφισβήτησης η ικανότητα του Αλ. Τσίπρα να προχωρήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Εάν τελικώς η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποτύχει στην κατεύθυνση υλοποίησης της μεταρρυθμιστικής ατζέντας για την οποία έχει δεσμευθεί, τότε η απειλή του Grexit θα επανέλθει στο προσκήνιο, στοιχειώνοντας το σύνολο της Ευρωζώνης που θεωρεί ότι ο εφιάλτης έχει περάσει...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου