Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

<<Τα διδάγματα της ελληνικής κρίσης - Καμία χώρα δεν μπορεί να ζει πέρα από τα όριά της>>

Το πόσο υποφέρει σήμερα η Ελλάδα επιβεβαιώνει πόσο επώδυνες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις για μια χώρα που θα ξεπεράσει τα οικονομικά της όρια
Τα διδάγματα από την ελληνική κρίση επιχειρεί να αντλήσει το London School of Economics, σε μια απόπειρα να αποτρέψει τον κίνδυνο να ξεσπάσουν νέες κρίσεις χρέους στο μέλλον.
Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του, μέσω νέας ειδικής έκθεσής τους, η περίπτωση της Ελλάδας αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια αλήθεια που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.
Την αλήθεια του πόσο σημαντικό είναι για μια χώρα να κινείται εντός των οικονομικών της ορίων.
Η ελληνική τραγωδία επικυρώνει αυτήν ακριβώς την αλήθεια: Καμια χώρα δεν πρέπει να κινείται εκτός των οικονομικών της ορίων, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη διόγκωση του δημοσίου χρέους της, την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών, αλλά και τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού της συστήματος.
Το πόσο υποφέρει σήμερα η Ελλάδα - και δη ο ελληνικός λαός - επιβεβαιώνει πόσο επώδυνες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις για μια χώρα που θα ξεπεράσει τα οικονομικά της όρια.
Πως ακριβώς όμως καθορίζονται τα οικονομικά όρια;
Η ανάλυση του London School of Economics είναι ενδεικτική:
- Επιβολή ορίων στον τρόπο διαβίωσης και το δημόσιο χρέος
- Επιβολή ορίων στη χορήγηση δανείων μέσω των τραπεζών
Όπως τονίζουν οι αναλυτές του London School of Economics, τα χειρότερα της ελληνικής τραγωδίας πιθανότατα έχουν περάσει, όμως είναι εμφανές πως κανείς δεν πρέπει να ζει πέρα από τα όριά του...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου