Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

<<Σε "χειμερία νάρκη" η Ελλάδα , βάσει σχεδίου...>>

 

Eίναι ηλίου φαεινότερη η δρομολογημένη εξέλιξη της πορείας της Ελλάδας, και αναπόφευκτα θα ζήσουμε τραγικές στιγμές, απόρροια της μνημονιακής πολιτικής την οποία εφάρμωσαν οι έως σήμερα μνημονιακές κυβερνήσεις.

Τα πάντα είναι δρομολογημένα, όπως:

  1. Απο τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να προκύψει κυβέρνηση για τον απλό λόγο ότι κανένα απο τα κόμματα του μνημονιακού τόξου δεν επιθυμεί να κυβερνήσει. Αποδεικνύεται απο την δήλωση του Α. Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα κόμμα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.
  2. Απο την μη ανάληψη της αρχηγίας της Ν.Δ. απο κανέναν εκ των δελφίνων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι επιφυλάσσεται στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, εάν προκύψει.
  3. Αναπόφευκτα θα οδεύσει η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές στις αρχές ή μέσα Νοεμβρίου.
  4. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κούρεμα καταθέσεων και επιβολή προστίμων 30%, κατασχέσεις κάθε κινητής η ακίνητης περιουσίας με εντολή των προϊσταμένων των ΔΟΥ, σε όσους προχώρησαν σε αναλήψεις ποσών το τελευταίο 3μηνο, άνευ δικαιολόγησης. Επίσης σε όσους προέβησαν σε αγορές ακινήτων.
  5. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση (άνευ πολιτικού κόστους) θα προχωρήσει στο διάστημα αυτό στη υλοποίηση της 2ης δέσμης των εφαρμοστικών μέτρων όπως αναφέρεται ρητά στο 3ο μνημόνιο, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις ακόμη και της 1ης κατοικίας, ιδιωτικοποιήσεις απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων κ.λ.π.
  6. Δεν είναι καθόλου τυχαία η τοποθέτηση του Ν. Χριστοδουλάκη ως επικεφαλή του υπουργείου οικονομικών. Ο κ. Χριστοδουλάκης, υπερασπιστής της Ευρωπαϊκής ιδέας και επί σειρά ετών υπουργός του κ. Σημίτη, αγαπημένο παιδί της Ε.Ε. με ευρωπαϊκές περγαμηνές, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, για το κάλλληλο έργο.
  7. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα νίψουν τας χείρας τους οι εκτελεστές της χώρας και οι σύν αυτώ μνημονιακοί σχηματισμοί, οι οποίοι θα εμφανιστούν την επ’ αύριον για να «σώσουν» την χώρα.
  8. Η σημερινή κυβέρνηση υπο την κ. Θάνου δεν είναι υπηρεσιακή αλλά εντεταλμένη! Απόδειξη ότι η μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας μας στον ΟΗΕ προχώρησε σε αποχή της Ελλάδας από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών…! Απο ποιόν πήρε την εντολή η Ελληνική αντιπροσωπεία; Είναι δυνατόν (και επιτρεπτόν), υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες;
Κατ΄αυτόν τον τρόπο και με βάση το προσχεδιασμένο σκηνικό θα οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία εντός της ζώνης του ευρώ και θα δρομολογηθεί το διπλό νόμισμα με τα όποια οδυνηρά επακόλουθα (και είναι πολλά και καταλυτικά) για τον λαό.

Μήπως είναι αναγκαία τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, η μονομερής παύση πληρωμών και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με μία υπερήφανη ρήξη με το γερμανικό δεσποτισμό (κατά πολλούς φασισμό);

Οι στιγμές είναι ιδαίτερα κρίσιμες όπως κρίσιμες θα πρέπει να είναι και οι επιλογές του λαού στις 20/9/2015, ο οποίος καλείται να αντισταθεί με κάθε μέσον και ιδαίτερα με την ψήφο του.

Το σχέδιο και η παγίδα είναι πλέον ευδιάκριτες.

Πέτρος Ι. Φιλίππου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου