Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

<<Σε φουρτούνες πάλιν η ‘’πόρνη’’ της κυπριακής πολιτικής ζωής>>

Πόλεμος Ανακοινώσεων
Στα ανοιχτά συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανάμεσα στο Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον τέως πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν.
Δήλωση του Μάριου Κάρογιαν και ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, εκτοξεύουν την ένταση ανάμεσα στα δύο «στρατόπεδα» στα ύψη.
Ο μεν πρώτος κατηγορεί τον Ν.Παπαδόπουλο ότι λειτουργεί εκτός πλαισίων πολιτικής ηθικής και ότι δαιμονοποιεί τις θέσεις του στο Κυπριακό, ενώ η ανακοίνωση ΔΗΚΟ αναφέρει ότι επί προεδρίας Νικόλα Παπαδόπουλου, το Δημοκρατικό Κόμμα έγινε ξανά δημοκρατικό κόμμα και ότι «προκαλεί θλίψη στον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος η τακτική των βουλευτών Μάριου Καρογιάν και Αθηνάς Κυριακίδου, οι οποίοι απουσιάζουν κατ' επανάληψη από τις συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής».
Σφήνα στο «χαρτοπόλεμο» μπήκε και το Προεδρικό με δήλωση του Βίκτωρα Παπαδόπουλου, που αναφέρει πως «μόνο η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ζήτησε να λάβει γνώση των ελληνοκυπριακών προτάσεων από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ή να τύχει ενημέρωσης από τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς».
Θέση πήρε και ο βουλευτής του κόμματος, Άγγελος Βότσης, που μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Επειδή με ενδιαφέρει η ενότητα στο Κόμμα μας αναμένω από τον πρώτο υπεύθυνο για την διαφύλαξη της πρόεδρο του κόμματος να φροντίσει ώστε ύβρεις που κατατίθενται από στενότατους του συνεργάτες να αποφεύγονται».
Η δήλωση Καρογιάν:
Ο τέως πρόεδρος και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κος Μάριος Καρογιάν δήλωσε τα ακόλουθα: « Θεωρώ άκομψη, εκτός πλαισίων πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας και εντελώς απαράδεκτη την ρητορική που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κος Νικόλας Παπαδόπουλος όταν, είτε δημοσίως είτε σε ιδιωτικές συνομιλίες, είτε με άμεσες ή έμμεσες διαρροές στον Τύπο, αναφέρεται στις πολιτικές μου θέσεις, απόψεις και δράσεις.
Δεν μπορώ να αφήσω απαρατήρητη τη σημερινή προσπάθεια του κ. Παπαδόπουλου να δαιμονοποιήσει τις θέσεις και τις απόψεις μου στο Κυπριακό ή να σιωπήσω μπροστά στην αήθη προσπάθειά του να με παρουσιάσει ως δήθεν ενεργούμενο του προέδρου της Δημοκρατίας και ότι τάχα περιφρουρώ τις θέσεις του κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Αναφέρομαι σε σημερινές δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, με τις οποίες, δυστυχώς, επιβεβαιώνει την επικρατούσα άποψη στον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι φέρει σχεδόν απόλυτη την ευθύνη για το έλλειμμα δημοκρατίας και συναγωνιστικού πνεύματος καθώς και για την απουσία συλλογικότητας και ενότητας στο Κόμμα. Καλώ τον κ. Παπαδόπουλο να συνέλθει προτού προκαλέσει ανεπανόρθωτα συντρίμμια και ανήκεστο βλάβη στο Δημοκρατικό Κόμμα. Επί της ουσίας των αναφορών του τον καλώ να μου απαντήσει πού διαφωνεί με το περιεχόμενο του πλαισίου αρχών για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος που συνομολόγησε το Δημοκρατικό Κόμμα με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗ.ΣΥ πριν τις προεδρικές εκλογές.
Όπως είναι γνωστό οι θέσεις που περιέλαβε στον εν λόγω έγγραφο το Δημοκρατικό Κόμμα βασίζονται στις αρχές και στις διαχρονικές θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος όπως με υψηλό αίσθημα εθνικής και πολιτικής ευθύνης υπερασπίστηκαν οι αείμνηστοι πρόεδροι του Δημοκρατικού Κόμματος Σπύρος Κυπριανού και Τάσσος Παπαδόπουλος. Όσο πιο γρήγορα η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ εγκαταλείψει τις κραυγές, τους αλαλαγμούς και την εξαλλοσύνη στο κυπριακό και πολιτευθεί με πολιτική σύνεση και περίσκεψη, τόσο το καλύτερο και για την ίδια και για το ΔΗΚΟ και για την Κύπρο. Πρέπει, επίσης το ΔΗΚΟ να καταστεί ξανά ενεργό μέρος της προσπάθειας για λύση του κυπριακού. Μόνο έτσι θα καταφέρει να θεμελιώσει την επιδιωκόμενη λύση στις αρχές και τις θέσεις του και να προασπίσει τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα.
Η ανακοίνωση ΔΗΚΟ:
Είναι γνωστό ότι επί προεδρίας Νικόλα Παπαδόπουλου, το Δημοκρατικό Κόμμα έγινε ξανά δημοκρατικό κόμμα στην πράξη. Ο κόσμος του Δημοκρατικού Κόμματος αναμένει από τους βουλευτές και τα στελέχη του Κόμματος να καταθέτουν τις απόψεις τους στις τακτικές συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής. Γι αυτό και προκαλεί θλίψη στον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος η τακτική των βουλευτών Μάριου Καρογιάν και Αθηνάς Κυριακίδου, οι οποίοι απουσιάζουν κατ' επανάληψη από τις συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής και προτιμούν να επιτίθενται δημοσίως σε αυτά τα συλλογικά όργανα.
Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου
Επειδή κατ’ επανάληψη διατυπώνονται ισχυρισμοί από κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν τυγχάνουν ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επιθυμούμε προς τερματισμό αυτιών των αβάσιμων ισχυρισμών να υπενθυμίσουμε κυρίως προς τα συγκεκριμένα κόμματα που τις διατυπώνουν, τα εξής: Κατά τη διάρκεια των Συνόδων του Εθνικού Συμβουλίου και των Αρχηγών των Κομμάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καλέσει κατ΄ επανάληψη όσες πολιτικές δυνάμεις ενδιαφέρονται, να ενημερωθούν από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και να έχουν πρόσβαση στις οποιεσδήποτε προτάσεις υποβάλλονται στο τραπέζι των συνομιλιών από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει ρητές οδηγίες προς τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη να ενημερώνει επί της πορείας των διαπραγματεύσεων, όχι μόνο τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και όποια οργανωμένα σύνολα και ομάδες πολιτών το ζητούν. Την ίδια ώρα, όμως, με λύπη θέλουμε να παρατηρήσουμε ότι μόνο η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ζήτησε να λάβει γνώση των ελληνοκυπριακών προτάσεων από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ή να τύχει ενημέρωσης από τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς. Θέλουμε να επαναλάβουμε την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφεύγονται ανακρίβειες και αυθαίρετες ερμηνείες, προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΗΚΟ, όπως αξιοποιήσουν αυτή την πρόσκληση και ζητήσουν να λάβουν ενημέρωση.
Η ανάρτηση Βότση
Επί προεδρίας Νικόλα Παπαδόπουλου το ΔΗΚΟ έγινε Δημοκρατικό στη πράξη, λέει η ανακοίνωση του Κόμματος. Όσο με αφορά σαν τέως εκπρόσωπο τύπου του Κόμματος, απλά αναφέρω ότι πριν από κάθε ανακοίνωση υπήρχε συνεννόηση με τους αντίστοιχους υπεύθυνους τομέα του Κόμματος. Δυστυχώς σήμερα διαβάζουμε καθημερινά ανακοινώσεις για τις οποίες οι υπεύθυνοι τομέα δεν έχουν καμία ενημέρωση. Θα ήταν όντως δείγμα Δημοκρατίας αν εσυντονίζοντο με τους υπεύθυνους τομέα πριν να εκδίδουν τις ανακοινώσεις. Ταυτόχρονα οφείλω να σημειώσω ότι επί της προηγούμενης προεδρίας η ενημέρωση ήταν ενδελεχής και συνοδευόταν από εμπεριστατωμένα έγγραφα.
Όσον αφορά το Εθνικό θέμα και την ενημέρωση, και πάλιν όσο με αφορά έχω καθήκον και υποχρέωση να ενημερώνομαι όσο πιο αναλυτικά μπορώ και την ίδια ώρα να συμβάλλω με την ανταλλαγή απόψεων στην προώθηση των αγωνιστικών θέσεων του Κόμματος μας όπως αυτές καθορίστηκαν διαχρονικά από τους ιστορικούς μας ηγέτες. Οφείλουμε όλοι, με όποιο.. καπέλο φορά ο καθένας, να συμβάλουμε στην απαλλαγή του τόπου μας από την κατοχή και την επιστροφή των προσφύγων μας στις πατρογονικές τους εστίες μετά από 41 χρόνια. Δεν βουλευτήκαμε με την κατοχή, δεν βολευόμαστε με την διχοτόμηση, αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και την επιστροφή. Υ. Γ Ενότητα στο Κόμμα. Επειδή με ενδιαφέρει η ενότητα στο Κόμμα μας αναμένω από τον πρώτο υπεύθυνο για την διαφύλαξη της πρόεδρο του κόμματος να φροντίσει ώστε ύβρεις που κατατίθενται από στενότατους του συνεργάτες να αποφεύγονται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου