Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

<<Ποιος αποδομεί την Κυπριακή Δημοκρατία;>>

 Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Ο Ακιντζί ετάχθη από την Τουρκία για να φέρει σε πέρας την επιχείρηση επανάκτησης της Κύπρου και κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ν. Αναστασιάδης γιατί συνεργεί; Θέλει να μας εκδικηθεί, επειδή το 2004 απέτυχε να μας μπήξει το μόρφωμα Ανάν;

Κόμματα και πολιτικοί εξανέστησαν, επειδή ο εγκάθετος της τουρκικής κατοχής Ακιντζί αναφέρθηκε σε νέα δομή, που θα έχει το πιθανό, μελλοντικό διζωνικό μόρφωμα. Προέβησαν σε δηλώσεις και εξέδωσαν ανακοινώσεις, κατακεραυνώνοντας τον πολιτικό εκπρόσωπο του Αττίλα, επειδή υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία σε «δομή» και, πιστός στη γραμμή της Τουρκίας, ισχυρίστηκε και αυτός πως από μακρού χρόνου αυτή εξέλιπε. Τον κατηγόρησαν ότι αποδομεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Θεωρούμε πως οι αντιδράσεις πολιτικών και κομμάτων είναι υποκριτικές και φαρισαϊκές για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα η δική μας ηγεσία, διαχρονικά, έσπειρε τον σπόρο της αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, διά της αποδοχής της τουρκοφρενούς διζωνικής. Ύστερα, οι κατά καιρούς συμφωνίες, δείκτες, σχέδια, κτλ. επέτρεψαν στην κατοχική Τουρκία να απεγκλωβιστεί και να αποενοχοποιηθεί από τα εγκλήματα και την κατοχή και ταυτόχρονα, διά των Τ/κ εγκαθέτων της, να προωθήσει τους μέγιστους στόχους της, που είναι η επανάκτηση της Κύπρου και τουρκοποίησή της, και η κατάλυση-εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διά της υπογραφής μας.

Η κατοχική χώρα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επίτευξης των στόχων της, αφού διά των συγκλίσεων Χριστόφια-κατοχικού Ταλάτ και της Κοινής Δήλωσης Αναστασιάδη-κατοχικού Έρογλου πέτυχε όσα δεν ονειρευόταν. Ιδιαίτερα με τον σημερινό Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, οι Τούρκοι, χωρίς να δώσουν κανένα δείγμα γραφής, όπως ομολογεί και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, εισπράττουν και στο περιουσιακό και στη διακυβέρνηση. Από τις 11/2/2014 οι Τούρκοι περιφέρουν διεθνώς την Κοινή Δήλωση ως τρόπαιο, επειδή δι’ αυτής συγκεκριμενοποιείται η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μπορεί ο Ν. Αναστασιάδης και ο Ι. Κασουλίδης να υποστηρίζουν ότι η νέα «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» θα είναι μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ στην Κοινή Δήλωση ή αλλού αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, για να κατασιγάσει έκδηλες ανησυχίες, παρέθεσε ένα μαχητό επιχείρημα: Ισχυρίστηκε ότι με τη λύση του Κυπριακού και τη δημιουργία του ομόσπονδου κράτους, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να καταργηθεί. Ως παράδειγμα, μάλιστα, ανέφερε τις περιπτώσεις της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και των πέντε δημοκρατιών στη Γαλλία. Ποια σχέση μπορεί να έχουν οι πέντε γαλλικές δημοκρατίες και η ρωσική αυτοκρατορία με το διζωνικό τερατούργημα, που όμοιό του δεν υπάρχει στη διεθνή πολιτική και νομολογία, μόνον ο Ι. Κασουλίδης γνωρίζει. Τούτων λεχθέντων, εκείνος που συστηματικά αποδομεί την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο Ν. Αναστασιάδης, διά του σχεδίου Ανάν, πασπαλισμένου με τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ, ναι, αυτές που προεκλογικά αναθεμάτιζε και σήμερα χρησιμοποιεί ως εργαλείο ικανοποίησης των τουρκικών αξιώσεων.

Να το ξαναπούμε δυνατά και καθαρά: Ο Ν. Αναστασιάδης μία και μόνη δέσμευση τηρεί και εφαρμόζει με ακραία θρησκευτική ευλάβεια: Να μας μπήξει το σχέδιο Ανάν. Το είπε σε κυστημένη συνέντευξή του στα «Νέα» της Αθήνας, μίαν εβδομάδα μετά το σωτήριο ΟΧΙ στο τερατούργημα Ανάν, που ο Ν. Αναστασιάδης ήταν και είναι από τους πρωθιερείς της προώθησης και επιβολής του. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν αντέδρασε, όταν στις 23/6/2014, μέσα στο σπίτι μας, στην Ευρώπη, η Τουρκία, διά του 125σέλιδου εγγράφου Τσαβούσογλου-Νταβούτογλου, χαρακτήρισε επίσημα και για πρώτη φορά την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα».

Όταν η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ε. Θεοχάρους διερωτήθηκε γνήσια, ποια είναι η αντίδραση τής τότε προεδρεύουσας της ΕΕ Ελλάδας, η Λευκωσία εισέπραξε από τον Ε. Βενιζέλο ρηματική διακοίνωση! Ο Ι. Κασουλίδης, κατά τρόπον αναξιοπρεπή και προσβλητικό για τον κυπριακό Ελληνισμό, απολογήθηκε στον υβριστή Βενιζέλο.

Η Τουρκία επανήλθε δύο μήνες αργότερα περί της «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αντίδραση, και πάλι, της Κυβέρνησης ήταν χλιαρή. Προηγήθηκε η εισβολή του «Βάρβαρου» στην κυπριακή ΑΟΖ, με τη συνοδεία τουρκικών πολεμικών. Παρά τις δήθεν ανένδοτες αντιστάσεις του, ο Ν. Αναστασιάδης σύρθηκε σε συνομιλίες, αφού προηγουμένως έθεσε σε αυτές, ως μη όφειλε, το θέμα των υδρογονανθράκων. Η ανάδειξη του Ακιντζί ως του νέου υποτελούς της Τουρκίας προκάλεσε ρίγη τουρκολιγουρισμού και Ακιντζολιγουρισμού σε αρκετούς στην ελληνική πλευρά. Προεδρικό, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ακόμα και ο Πρόεδρος της Βουλής και άλλοι κομματικοί επαναπροσεγγιστικοί παρατρεχάμενοι έκτισαν ένα ωραιοποιημένο, γλοιώδες πορτρέτο του υποτελούς της Τουρκίας. Ο Ν. Αναστασιάδης επιδόθηκε σε περιπάτους με τον εγκάθετο, ήπιαν ζιβανία, παρακολούθησαν θεατρική παράσταση στη Λεμεσό, όλα διανθισμένα με καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών και ψευδαισθήσεων στους πολίτες ότι, με το οργανάκι της Τουρκίας θα βρούμε λύση, επειδή… θέλει λύση.

Δεν τόλμησαν ποτέ να εξηγήσουν ότι ο Ακιντζί είναι, πρώτον, ο ιδεωδέστερος Δούρειος Ίππος του Αττίλα, επειδή διαφέρει στην επικοινωνιακή προσέγγιση από τους προκατόχους του. Δεύτερον, όπως και ο αδελφός του Αναστασιάδης, είναι ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν. Τρίτον, οι θέσεις του, πίσω από το χαμογελάκι και τη δήθεν μετριοπάθειά του, είναι ακριβώς εκείνες που υπαγορεύει και επιβάλλει η Τουρκία. Αν χρειαζόταν μια βροντερή απόδειξη, πέραν των όσων σχεδόν καθημερινά δηλώνει, είναι το τ/κ έγγραφο που κυκλοφόρησε στον ΟΗΕ, την ίδια μέρα που ο Ν. Αναστασιάδης, ως απλός τουρίστας, μετέβη στην κατεχόμενη Αμ/στο και, χαριεντιζόμενος με τον εγκάθετο της Τουρκίας, παρακολούθησε θεατρική παράσταση. Ο Ν. Αναστασιάδης μετέβη στα κατεχόμενα με ιδιωτικό αυτοκίνητο και, φυσικά, την όποια ασφάλειά του ανέλαβε το κατοχικό καθεστώς!

Προχθές, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Αναστασιάδη, ο υποτελής της κατοχής, ως πειθήνιο όργανο της Άγκυρας, ισχυρίστηκε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια… «δομή», που με την άλλη «δομή», το κατοχικό ψευδοκράτος, θα συμπήξουν τη νέα ομοσπονδία. Ο Ακιντζί, ως πιστός υπηρέτης της τουρκικής στοχοθεσίας, την προωθεί εχθρικά σε βάρος της Κυπριακής Δημοκορατίας και του λαού. Και όμως: Το ΑΚΕΛ θεωρεί σοβαρό λάθος να αρχίσει από τώρα μια προσπάθεια αποδόμησης του κατοχικού Ακιντζί, αφού, όπως είπε ο Α. Κυπριανού, είναι ο ηγέτης της τ/κ κοινότητας που, όπως και ο Ταλάτ, έχει αποδείξει ότι διαθέτει βούλησή για λύση του Κυπριακού. «Θα πρέπει, λοιπόν, να τον στηρίζουμε και όχι να τον αποδομούμε». Κάθε νούσιμος και πατριώτης Έλληνας ας διερωτηθεί με οργή και απόγνωση: Ποιος αποδομεί, πραγματικά και συστηματικά, την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Ακιντζί ετάχθη από την Τουρκία για να φέρει σε πέρας την επιχείρηση επανάκτησης της Κύπρου και κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ν. Αναστασιάδης γιατί συνεργεί; Θέλει να μας εκδικηθεί, επειδή το 2004 απέτυχε να μας μπήξει το μόρφωμα Ανάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου