Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόεδρος.....Προς Αγιοποίηση

Του Όμηρου Αλεξάνδρου
Οικονομολόγου Λογιστή-Ελεγκτή

Με αφορμή την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου, κρίνοντας τον μάλιστα ως ανίκανο και ακατάλληλο, έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:

Λίγες μέρες πριν τον διορισμό του κ. Ερωτοκρίτου, περί τον Ιούλιο του 2013, είχα απευθύνει δύο ανοικτές επιστολές στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, προτρέποντας τον να μην προχωρήσει στον φημολογούμενο διορισμό του στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Μικρό απόσπασμα των επιστολών αυτών, μία εκ των οποίων μάλιστα δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα ‘’Πολίτης’, σας παραθέτω πιο κάτω με κόκκινα γράμματα:

<<Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Θεωρώ αδιανόητο και προκλητικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να επαναλάβει το λάθος του ανεκδιήγητου Χριστόφια, που διόρισε τον άκρως προβληματικό και ανίκανο κ. Άκη Παπασάββα (άλλως Μασέλλας) στην θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, με μόνο κριτήριο το γεγονός ότι ο κ. Παπασάβας ήταν φίλος του και τον στήριξε στην ανάδειξη του στη Προεδρία. Το γεγονός ότι ο Ρίκος Ερωτοκρίτου βοήθησε στην εκλογή Αναστασιάδη δεν έπρεπε με κανένα τρόπο να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή του στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Ο Ρίκος Ερωτοκρίτου για πολλά χρόνια βουλευτής, απέτυχε να επανεκλεγεί στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, και αν και ορκισμένος εχθρός του Αναστασιάδη, αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να…καβαλλήσει σίγουρο άλογο, με αντάλλαγμα φυσικά τον διορισμό του από τον ‘’Εκσυγχρονιστή Πρόεδρο’’

Ειλικρινά δεν έχω τίποτα προσωπικό, ούτε με τον Πρόεδρο αλλά ούτε και με τον κύριο Ερωτοκρίτου. Έγνοια μου είναι η προστασία των θεσμών, και ιδιαίτερα του κύρους της Δικαιοσύνης και της Γενικής Εισαγγελίας που τόσο έχει πληγεί από την προηγούμενη παρουσία του Πέτρου Κληρίδη και Άκη Παπασάββα. Για τους πιο πάνω λόγους, θεωρώ ότι ο κύριος Ερωτοκρίτου με βάσει το παρελθόν του, τον χαρακτήρα του και το βιογραφικό του, δεν είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για το πόστο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Οι διορισμοί σε τόσο σοβαρά πόστα δεν πρέπει με κανένα τρόπο να είναι θέμα πολιτικών συναλλαγών και εξαργύρωσης εκδούλευσης για κατάκτηση της εξουσίας. Η ημικατεχόμενη Κύπρος, περισσότερο από οιανδήποτε άλλη χώρα, έπρεπε να προστατεύει την Δικαιοσύνη σαν κόρη οφθαλμού και όχι να την εξευτελίζει και να την χειραγωγεί και από την άλλη να ζητά από τους ξένους να αποδώσουν δικαιοσύνη στο πολιτικό της πρόβλημα.

Κλείνοντας, καλώ τον Πρόεδρο να μας εκπλήξει θετικά και να κάνει το πρώτο σωστό βήμα αφ’ ότου ανήλθε στην εξουσία, διορίζοντας στα πόστα, τόσο του Γενικού όσο και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, άτομα τίμια και ικανά με καθαρό παρελθόν, που δεν ανήκουν στο αμαρτωλό κομματικό και όχι μόνο κατεστημένο. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών.>>

Μετά την δημοσίευση του πιο πάνω άρθρου ο κύριος Ερωτοκρίτου, θορυβημένος μήπως και χαλάσει ο διορισμός του, με πήρε στο τηλέφωνο και με παρεκάλεσε να σταματήσω την κρητική που του κάνω γιατί υπήρχε περίπτωση ο Πρόεδρος να αθετήσει την υπόσχεση που του είχε δώσει. Μου υποσχέθηκε δε ότι αν διορισθεί στην θέση αυτή, θα κάνει το πάν για να διασκεδάσει τις ανησυχίες μου και να αποκαταστήσει το ήδη τρωθέν κύρος της Γενικής Εισαγγελίας. Εγώ του απάντησα ότι δεν πιστεύω σε όσα μου λέει, γιατί είναι τόσο υποκριτής και αναξιόπιστος όσο και ο Πρόεδρος. Αφού τον… στόλισα φραστικά για την επιλογή του να στηρίξει έναν ακατάλληλο για την Προεδρία πρόσωπο, του ανέφερα  ότι αν τελικά διορισθεί από τον Πρόεδρο θα με έχει απέναντι του αν δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, και αυτό κάνω σήμερα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέτυχε οικτρά να επιλέξει σωστούς και άξιους συνεργάτες σε όλα τα πόστα, γιατί κριτήριο της επιλογής του ήταν πάντα  η εξόφληση εκδουλεύσεων για κατάκτηση της εξουσίας. Δεν απέτυχε μόνο στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα αλλά και στο Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πρόσφατα ότι κάποιοι του βάζουν τρικλοποδιές στην προσπάθεια του να βρει τους ενόχους για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας, χωρίς όμως να τους κατονομάζει. Αυτή δεν είναι υπεύθυνη στάση Γενικού Εισαγγελέα. Δεν γίνεται 31 μήνες μετά τον διορισμό του από έναν εκ των μεγαλύτερων ενόχων για την καταστροφή της οικονομίας, να μας δουλεύει και να μας λέει ότι ακόμη τους ψάχνει, για αυτό τον καλώ να δηλώσει και αυτός την ανικανότητα και ανεπάρκεια του και να παραιτηθεί.

Δεν θα σας κουράσω άλλο. Θα κλείσω με κάτι που μου ανέφερε κάποιος υπάλληλος του δημοσίου και μάλιστα πτυχιούχος, πρόσφατα, για να αντιληφθείτε καλύτερα γιατί αυτός ο τόπος δεν έχει ….γενικώς υπόθεση.

‘’ Ρε Όμηρε, διαφωνώ κάθετα με την κρητική που κάνεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, Ρε…κατάλαβε το,… εν ο θεός που μας έστειλε τον Νίκο Αναστασιάδη!…’’
Εγώ προσπάθησα να μην θυμώσω και να γίνω γραφικός και απάντησα απλά ειρωνικά, όπως αξίζει σε ένα ανόητο φανατισμένο κομματόσκυλο: …’’Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου, όχι μόνο πιστεύω και εγώ ότι τον Αναστασιάδη μας τον έστειλε ο θεός, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μας λύσει όλα τα προβλήματα μας, τόσο στο κυπριακό όσο και στην οικονομία από την πρώτη του θητεία και δεν θα χρειαστεί να επαναδιεκδικήσει νέα θητεία, αλλά θα προταθεί απ όλο τον κυπριακό λαό για αγιοποίηση! !  Εμ…’’Ανάστασι..ΑΔΗ  μου .. και εγώ άνθρωπος είμαι .... να μη δικαιούμαι να ειρωνευτώ κάποια πολιτικά βόδια, που από αρρωστημένο κομματικό πατριωτισμό, δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι δεν μας οδηγείς στη Ανάσταση(ι)…αλλά στον ΑΔΗ;

Χαιρετίσματα… στο πλάτανο και στην τυχερή εξουσία που έχει ακόμη τόσα πολλά πολιτικά βόδια και τα εκμεταλλεύεται. Αυτούς έχουμε, γιατί σαν λαός αυτούς αξίζουμε να έχουμε, και άμα αυτός ο τόπος δει προκοπή, να μου σφυρίξετε…. όχι μόνο κλέφτηκα…αλλά και αρβανίτικα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου